Vår älskade prinsessa är magsjuk och utmattadÅh vad livet är bra!

det är verkligen den känslan jag har just nu, satan i gatan vad livet är bra just nu. Jag har fått ett underbart jobb, sommaren är här, jag kämpar på i skolan och jag kan ta mitt körkort. Jag tappade plånboken i förrgår men jag orkar knappt ens bry mig. Korten är spärrade och nya är på väg så vafan, ingen idé att bli sur över det. Häromdagen ansökte jag om ett körkortslån, så att jag kan börja med körkortet så snart som möjligt istället för att vänta till i mitten av juni (då skattepengarna trillar in). Och lånet blev beviljat, så den 23 april är min första körlektion! Och det är en intensivutbildning så jag kommer så gott som bo på Fartvinden april/maj månad. Så nu ska jag övningsköra mycket med pappa. Tycker lite smått synd om honom då han först övningskört med Thobias, sen strax efter Isabell, som för övrigt tog sitt körkort i tisdags, och nu ska jag börja. Men det är ju en kort period och han tycker bara det är kul att jag ska ta mitt körkort. Så det är bara att tuta och köra! Hähä...

Jag har påsklov denna veckan men jag ska jobba lite istället. På tisdag börjar jag 14.45 och går av mitt pass 13.00 på onsdagen därefter. Så jag ska jobba mitt första nattpass i veckan, det ska bli spännande! Och på torsdagen jobbar jag 13.00-21.00. Gott med lite pengar måste jag säga.
Idag är jag hemma hos mamma och pappa på frennarp, uppdaterar just nu mammas iPhone. Och imorgon ska jag åka till Oskarström och fotografera lite med Marielle, ska bli rooooligt. Även om värmen nu ska försvinna så äh vafan det är bara att köra på!Chailatte

Marielle har fått mig beroende av chailatte! Det är så otroligt gott! Och jag har blivit sjuk, så det känns som om jag har ett rivjärn i halsen. Därför har jag varit och köpt världens gulligaste burk på Espresso House så nu gör jag det själv hemma. Det är supersmidigt :)

Brukar ni dricka chai? Och visst är det den sötaste burk ni sett? :DSnälla mamma, får jag?Baracker, nya skor och väntan.

Sitter i en barack, på Komvux, och väntar på min storasyster. Jag är så otroligt snäll som väntar två timmar i en obekväm soffa. Det, mina vänner, är uppoffringar! Äh, älskar att umgås med Sara så det är nemas. Vi ska hämta hennes hund Turbo sen, han är hos en hundvakt idag. Saras sambos syster Laura tar hand om Tubbsi under tiden Sara är i skolan idag för att han har lite problem med magen idag och har haft några dagar. Spyr han inte så bajsar han löst konstant. Vi är vana hundägare så ja hon har gett honom ris. Men Turbo är lite grinig och vill inte äta endast ris så hon fick råd av veterinären att blanda ner nötfärs och det äter han. Det funkade först men nu är det igång igen. Så hon ska ringa och boka tid med veterinären sen. Det ordnar sig :)

Förresten så jag på mig mina nya fina skor idag! Pappa köpte 3 par skor var åt mig och Sara i lördags. Gullepappa!Upphovsrätt

Vad är de allmänna reglerna om upphovsrätt

när det kommer till bilder och fotografering?

 

 

Om du googlar ordet rottweiler, så dyker det upp ca 12 300 000 bilder på rottweilrar. Hittar du en bild du tycker är fin och som du vill använda på din blogg, på facebook, i ditt arbete eller något så får du inte bara ta den. Du kan göra det, men oftast du får det inte.

Ett verk (något du skapat) är inte nödvändigtvis skyddat av upphovsrättslagen. För att bli skyddad måste den nå något som kallas för verkshöjd. Det innebär att bilden ifråga är unik och speglar originalitet.

 

Det finns inga mått att följa för att en bild ska nå verkshöjd utan det är något som tas fall till fall. Men i Sverige är inte kraven så höga för att ett verk ska nå verkshöjden, så ta hellre för givet att bilden är skyddad.

Man får mer än gärna använda bilden privat, t.ex spara ner på datorn och ha som bakgrundsbild eller ha den i en ram hemma.

Men så fort du laddar upp den på internet, lägger den i ett arbete och gör den offentlig så gäller lagen.

Så om du vill använda en bild offentligt:

 

Du måste alltid fråga upphovsmannen (skaparen) om lov.

 

Detta är en lag.

Om du inte gör det, eller om du frågar och inte får lov men använder bilden ändå, och upphovsmannen kommer på dig kan han/hon anmäla dig och ställa dig inför rätta.

Straff kan innebära dryga böter (SFF (Svenska Fotografers Förbud) rekommenderar ett pris för 3200 kr/bild och stöld), skadestånd eller till och med fängelse upp till två år.

Självklart är det svårt att leta upp den som äger bilden och man orkar inte alltid.

Men är det värt det? Är det värt att eventuellt hamna i fängelse och/eller betala böter?

 

Många tror att om bilden inte är märkt med © (=Copyright) så får man ta den. Men det är en engelsk översättning på upphovsrätt och som jag förklarat innan, så får man inte bara ta den. Symbolen © är däremot bra att använda av upphovsmannen för att skriva kontaktuppgifter bredvid. Så om någon skulle vilja använda bilden, är det lätt att kontakta honom/henne.

 

Lagen gäller under hela tiden som upphovsmannen lever och så långt som 70 år efter dennes död. Därefter är det fritt fram att använda verket.

 

Är det sant att Facebook automatisk äger
upphovsrätten till alla bilder som läggs ut på sidan?

 

 

Det är viktigt att alltid läsa användarvillkor när man blir medlem på en sajt. Såhär står det i Facebooks användarvillkor:

 

 

    1.För innehåll som skyddas av upphovsrätten, t.ex. foton eller videoklipp (Skyddat innehåll) ger du oss uttryckligen följande behörighet, i enlighet med dina sekretess- och applikationsinställningar: du beviljar oss en icke-exklusiv, överföringsbar, vidarelicensierbar, royaltyfri, global licens att använda allt Skyddat innehåll som du publicerar på eller i anslutning till Facebook (Innehållslicens). Den här Innehållslicensen upphör att gälla när du tar bort ditt Skyddade innehåll eller ditt konto, förutsatt att innehållet inte delats med andra som inte tagit bort det.

    2.När du tar bort Skyddat innehåll, tas det bort på ett sätt som liknar det när du tömmer datorns papperskorg. Du är dock införstådd med att borttaget innehåll kan finnas kvar i säkerhetskopior under en rimlig tid (men inte är tillgängligt för andra).

    3.När du använder en applikation delas ditt innehåll och dina uppgifter med applikationen. Vi kräver att applikationerna ska respektera din sekretess, och ditt avtal med den applikationen kommer att styra hur applikationen får använda, lagra och överföra innehållet och uppgifterna. (Om du vill veta mer om plattformen kan du läsa vår sekretesspolicy och plattformssidan.)

    4.När du publicerar innehåll eller uppgifter med inställningen Offentlig innebär det att du tillåter att alla, inklusive personer som inte är inloggade på Facebook, kan visa och använda uppgifterna samt koppla dem till dig (d.v.s. till ditt namn och din profilbild).

    5.Vi uppskattar alltid dina synpunkter och andra förslag rörande Facebook, men du är införstådd med att vi kan använda dem utan att därmed vara förpliktigade att ge dig kompensation för det (precis som du inte är förpliktigad att lämna in dem)Detta är ett hett diskussionsämne för alla och det är svårt att säga varken ja eller nej. Kom ihåg att bilden måste ha nått sin verkshöjd för att skyddas och upphovsrätten gäller inte för alla bilder. Självporträtt och festbilder tagna med mobilkameran skyddas troligen inte av upphovsrätten och därför kan man använda dem bilderna lite hur som helst. Men inte i ett pengatjänande syfte, där kommer PUL (personuppgiftslagen) in och sätter stopp. Fast det är ett helt annat arbete!

Facebook har rätt att använda dina bilder globalt och utanför Facebook. Men vill dem sälja bilderna krockar lagarna (nationella och internationella lagar) och företagen frågar antagligen dig som upphosvman först. Men jag kan inte garantera det, det beror helt och hållet på vilket land som det gäller. Lagarna är olika överallt.

 

Facebook tar alltså inte över upphovsrätten men så länge du är medlem på sidan får dem använda bilderna.

Om jag anlitar en fotograf äger jag

då upphovsrätten till bilderna han/hon tar?

 

 

Nej. Om någon anlitar mig till att fota t.ex ett bröllop och dem köper bilderna av mig, är det ändå jag som äger upphovsrätten. Den överlåts inte till någon annan. Jag har ändå rätt att använda dessa bilder hur jag vill. Men, det uppstår inte konflikter så ofta i såna här situationer, dvs när privatpersoner anlitar en fotograf.

 

Men om ett företag anlitar mig har jag rätt att veta vad bilden ska användas till och både jag och kunden går med på ett avtal om att bilden får endast användas till det vi kommit överens om. Används bilden till något annat, bryter dem mot upphovsrättslagen.

 

Företaget kan bestämma hur bilden ska se ut, ordna fram all rekvisita och och bestämma vilka modeller som ska användas. Men det är ändå fotografen som sätter inställningarna på kameran och knäpper bilden. Därför äger fotografen rättigheterna till bilden.

 

Gör upp med fotografen innan vad du/ni vill ha bilderna till. På det viset sker inga missförstånd.

Summan av kardemummam

 

Upphovsrätten är viktig att kunna. Det är en ”flummig” lag men den hjälper fotografer, konstnärer, författare och musiker riktigt mycket. Man hamnar ofta i diskussioner för att det inte är många som har koll på lagen.

Det finns tidningar som bara tar bilder hej vilt och publicerar utan att be fotografen / konstnären om lov. Det minsta man kan göra är att skriva upphovsmannens namn bredvid verket.

 

Tänk på att en fotograf inte kallar sig för fotograf bara för att det ska låta speciellt. Det är inte så lätt att ta en fin bild som många tror. Kameran har många inställningar och man måste hela tiden anpassa dig efter ljuset och modellen. Rekvisita måste skaffas fram och personkemin måste ligga på topp så det inte blir olustigt. Det är mycket jobb bakom en bra bild. Därför är det inte roligt när någon bara stjäler en bild. Första gången är det lite smickrande men efter femtioelfte gången är det supertjatigt.

 

 

Det säger sig självt egentligen, att man inte bara kan ta saker. Men internet gör det så otroligt lätt och det är bara ett knapptryck ifrån att själv ha bilden.

Det vore ju tråkigt att åka på ordentliga böter bara för att man inte kan lagarna ordentligt.

Jag gjorde det själv förut men dem enda bilderna man egentligen får ta är typ Clip-art. Och hur kul är dem? Jättetrista!

Folk får gärna låna mina bilder bara jag blir frågad om lov och om mitt namn står bredvid bilden. Så även om det är drygt att logga in på mailen och maila upphovsmannen, så fråga innan! Eller ta bilden själv. Ditt val!
Respons!

Jag fick frågan av Klara varför jag har tränat sjukgymnastik och vad som är "fel" på mig. 

Svaret är att jag har problem med mina knän Jag förstår inte exakt vad det heter men så här har min sjukgymnast skrivit:
"Sandra har ett femuropatellärt smärt-tillstånd med broskdegeneration på baksidan av knäskålarna som orsakar betydande smärtor i framförallt knäböjningar, gång upp och nerför trappor etc. Hon har som tillägg en ogynnsam vinkel i förhållande till höft, knä och fotleder som gör besvärren än större. Detta kräver kång tids rehabilitering med specifik träning för att med muskelhjälp skapa symmetri och avlasta trycket från knäskålarna måt lårbenet."

I enklare ord, hålfot. Mina muskler i knäna har växt fel sen jag var liten vilket resulterat i att jag en stor båge i min fotsula. Därför måste jag ha inlägg i skorna och gå i streetskor. Men det gör jag inte längre, jag klarar det såpass bra just nu. Men förr var jag tvungen till det! Det är även som så att mina fötter går "tio-i-två" så dem pekar väldigt konstigt. Så när jag gick/går i snön ser alltid mina syskon att jag gått där. Det är faktiskt lite som Charlie Chaplins fötter, det har jag blivit kallad några gånger haha. Det märks inte sådär jättemycket men när man vet om det syns det lite mer. Men som sagt föddes jag med det och fastän mamma tjatat på läkarna har dem envist sagt att det inte är något fel på mina ben/knän och vi har ju fått gå med på det. Jag har röntgats många gånger men samtidigt vad kan man som mamma göra när läkarna inte lyssnar? Jag blev skickad till en ortoped och han skrattade och sa att det inte är någon fara sålänge jag itne ska gå på catwalken för då kommer det att se lite konstigt ut. Men en gång då så cyklade jag nästan en hel dag och sen hade jag så ont att jag grät hela natten. Morgonen efter hade dem en envis, förbannad mamma på Halmstad Lasarett och hon vägrade åka därifrån förrän dem tagit reda på vad som var fel på mig. Och då blev jag skickad till HBK:s sjukgymnast som kollade på mig i två minuter och såg direkt vad mitt problem var. Han sa till mig och mamma att om inte det upptäckts så hade jag suttit i rullstol när jag var 20. Hur kul är det att höra som 14-åring när varenda läkare sagt att det inte varit något fel på en? Därför litar jag knappt på läkare idag. Men tillbaka till ämnet, han sa att med sjukgymnastik så tränar jag upp musklerna och får inte lika ont längra. I början av min sjukgymnastik fick jag inte simma, gå långt, cykla, sitta förlänge, springa eller börja för mycket på knäna. Jag tränade med att dra tyngder med ett ben i taget, att spänna knäna 30 sek och sen slappna av. Jobba på min balans för det hade jag ingen, så jag fick stå på en sån boll. Jag cyklade i typ 10 minuter kanske, absolut inte mer. Och fast jag hade dessa intyg och min idrottslärare pratat med min sjukgymnast kuggade jag i idrott för att jag inte kunde vara med på simningen. Och dem tvingade mig även med mig ut på orientering i terräng i 2-3 timmar. Den dagen hade jag så otroligt ont att jag inte visste vart jag ska ta vägen.

Men nu är det bättre! Detta är ett problem jag kommer ha med mig hela livet men som sagt; nu är det bättre. Jag kan cykla mycket, springa om jag vill osv men jag får stå ut med sega knän. Att sitta länge är värst, även att gå i kyla. Det gör ont i baksidan av knäna ni vet? Blir som seg kola och strålar ut i foten och gör så otroligt ont! Men vissa saker får man leva med. Sålänge jag gör mina övningar och tränar så är det inga problem! :) Ni ska se mina ben.och vadmuskler! ;)


5 sakerSnabbis

Slänger in ett snabbt litet inlägg för stt säga hej! Förlåt för att jag inte har uppdaterat, men jag har haft fullt upp. Men nu ska jag och Samba till affären sen ska vi laga mat och därefter blir det minsann uppdatering! Jag ska ha fem saker ni inte visste om mig och tips om upphovsrätten. Det är sämst upplysning om det i skolan idag och då många kopierat bilder och/eller skriver på sina bilder "copyright skyddad av upphovsrätten" så stämmer det inte alltid. Många fotointresserade läser min blogg så tänkte att jag kan ge er lite koll på läget. Låter det intressant?

Ska även svara på en fråga jag fick i mina kommentarer så stay tuned! Om några timmar blir det i alla fall tre inlägg :)Undrar om den här dagen kan bli ännu bättre?

Jag berättade ju i mitt förra inlägg att jag har provjobbat på ett gruppboende idag och igår (därför uppdateringen varit lite lagom sämst.). Det har gått superbra och då dem gillade mig och jag trivdes som tusan så fick jag jobbet! :) Så jag har ju svävat på moln hela morgonen! Sen hämtade min älskade sambo mig och vi körde till Eurostop, jag köpte en Chai och så tankade vi vår fina bil. Därefter körde vi ut till Trönninge och hälsade på Christoffers fina föräldrar, och även dem blev glada av nyheten. Och efter det besöket körde vi till Christoffers syster och hennes man Micke hjälpte Stoffe att byta däck på bilen. På med sommardäcken nu! FFast det var en riktigt otäck dimma ute, såg knappt något framför oss. Lite "lustigt" för även i Frösakull/Tylösand (där jag numera jobbar!!) så var det superduper dimmigt. Och det är på varsin sida av Halmstad, så i mitten är det supersoligt och varmt. Lite småskumt, det är verkligen som att köra in i en dimma.

Hur som haver! Vi bytte däck och jag smet in i huset och lämnade en teckning/lapp till lilla underbara Ellen. Gullefia! Vi körde inom statoil på hemvägen och körde en biltvätt sen kom vi äntligen hem. Och jag gick upp halv fem i morse så det var rätt skönt att krama om Samba och andas ut. Och så kikade jag in på skattekontot, och såg till min lycka att jag får en fet skatteåterbäring! Det innebär att jag har råd med mitt körkort i sommar som jag hoppats så mycket på! Så fort jag får dem, runt midsommar, så sätter jag in varenda krona på körskolan. Sen är det bara att tuta och köra! 

Och som inte det är nog så ska jag och Christoffer först ut och äta och sen på bio med våra vänner. Och jag trodde att det var allt, emn icke sa Nicke! Tänkte att jag måste ju dela med mig av min lycka så jag smiter in här snabbt för att skriva ett inlägg och ser att jag fått några fina kommentarer, bland annat då av lilla fina lisan Mirre som har med mig som veckans bloggtips! Åååh, tack!

Förstår ni hur glad och lycklig jag är just nu? Mwihihihih!! :D:DSexual Wednesday

Äntligen funkar blogg.se appen för mig! Wohoo! Så just nu sitter jag i soffan och uppdaterar lite. Har har haft en mycket mysig onsdag med min fina bästavän
Elle. Vi satt på Espresso House och drack Chailatte, ljuvlig dryck det där!
Har samlat lite bloggar som jag läser regelbundet på iphonen, bild finns nedanför :) Ska nog uppdatera min bloglovin med. Har förresten uppdaterat min bloglovin'-knapp så ni får gärna följa mig om ni vill, mwihihi! :} Har även uppdaterat min profilbild, det behövs ibland.

Sitter här och är rätt nervös inför imorgon då jag ska provjobba på ett hem för utvecklingsstörda vuxna. Ska jobba 13-21 imorgon och 07-15 på fredag. Så håll tummarna för mig!! :) Nej nu ska jag snart ut med min golliga lilla Samba för hon ligger här och tittar så nyfiket på mig. Hoppas ingen anfaller mig utomhus, jag har ju klappat Samba så mycket att hon skulle nog bara pussas med förövaren! Irriterande människorVet ni vad som kan göra mig riktigt irriterad och faktiskt snäsa lite åt folk? Det är när människor, som man aldrig träffat förr, kommer fram till mig och berättar för mig hur jag ska uppfostra min hund (eller ja, vår hund :) ). 

När jag satt på bussen med Sara och Empa i fredag, så satt vi och klappade och mös med Samba så hon skulle hålla sig lugn och inte bli för nervös på bussen. Då kommer det fram en gubbe, tittar på mig och säger "Du vet väl att man inte ska klappa sin hund så mycket?" "Ursäkta?" Svarar jag tillbaka. Vår konversation blir såhär:
G (Gubbe): "Ja klappar man hunden och kelar med den mycket så tror den att all främlingar är snälla och då kan den inte försvara så bra."
Jag: "Det är ingen främling som klappar henne utan nu känner vi ju henne. Det är min familj som klappar henne."
G: "Ja men hon tror att alla är vänliga och då duger hon ju inte."
Jag: "Nu är det ju faktiskt så att du känner inte min hund överhuvudtaget. Hon försvarar superbra när hon väl måste och jag ger henne hellre kärlek än kyla.
G: "Nej jag vet hur såna hundar fungerar."
Jag: "Även hundar har personligheter. Olika personligheter."
Gubben glor åt Empa och snäser: "Man ser bara ena halvan av din tatuering." Och så hoppar han av bussen.

Gubbjävel rent ut sagt! Vad vet han egentligen om Samba? Samba har försvarat flera gånger om och är världens bästa vakthund samtidigt som hon älskar att bli klappad och kela är det bästa hon vet. Inte med främlingar dock men dem hon känner älskar hon. Hon må vara rottweiler men dem blir världens bästa hundar med rätt uppfostran. Och det har Stoffe gjort otroligt bra, han har uppfostrat henne så galet bra. Hon går fot perfekt, hon lyssnar när man säger till henne, hon vaktar, hon myser, vill gärna ligga i våra knän, hon går löst och lämnar inte ens sida med en centimeter om man inte säger "varsågod" först, hon går endast på vänster sida om en. Hon är världens bästa hund med världens bästa personlighet. Och bara för att det står på internet att rottweilern är si och så så stämmer det inte alltid. För hundar har personligheter och fast man förväntar sig att dem ska vara på ett visst sätt så är dem på ett helt annat.

Matte och husse älskar dig Sambalisan Photoshoptips - Vattenstämpel1. Börja med att skriva in det du vill ska stå på din vattenstämpel. Kom ihåg, enkelt och snyggt. Tänk på fonten med, det ska inte vara något skrikande jobbigt.2. Markera din text och byt färg. Man vill inte att texten ska förstöra för mycket så för att få ungefär samma färg som bakgrunden, tryck med markören på bakgrunden. Den ser ut som en pipett. Den suger åt sig färgen och ger ungefär samma som bakgrunden. Men försök att få texten liiite mörkare.3. Använd opacity (opacitet på svenska) och blända ner till det du känner är bra och passar in. Tänk på att en vattenstämpel finns för att det ska bli svårt att stjäla dina bilder men den ska inte ta upp fokus i en bild. Den ska vara snygg och ligga lite i lä, knappt synas men det ska ändå inte gå att stjäla bilden. 

Detta var mitt första photoshoptips-inlägg, gillas det så lägger jag gärna in flera! :) Går säkert att göra det snyggare med, övning ger färdighet sägs det väl..? ;)
Hoppsan!


Satte mig vid datorn och klickade hem lite kläder, hoppsan hejsan! Men ibland får man helt enkelt unna sig lite nytt. Jeans tänker jag inte köpa förrän jag gått ner i vikt, det är ingen idé att köpa nya jeans om dem snart ramlar av igen. Leggings funkar utmärkt! :)

Jag har inte ätit en enda godis/snacksbit alls sen i söndags, jag hoppas verkligen det håller i sig. Ändå så stod det en fet godisskål framme hos mamma men nej jag ska bannemig hålla mig! Känna att jag måste leta upp en våg och väga mig i dagarna så att jag vet om jag nu kommer gå ner något. Kan ju vara bra att veta, en liten sporre.

Ikväll/i eftermiddag kommer jag förresten slänga upp ett litet photoshop tips om diskret vattenstämpel. Det tar så mycket plats med en stämpel mitt i bilden, så tips om hur man gör det lite mer diskret var det någon som ville ha! :)


Förändring

Jag känner att det är dags att jag gör förändringar i mitt liv. Jag har redan gått ner några kilon men nu ska jag ge mig på en "snacksfri" månad. Inte helt och hållet för det vet jag att jag aldrig kommer klara, men jag ska göra så gott jag kan. Bort med chips, godis, pizza och framförallt ostbågar! Klart jag kommer kanske att baka något gott (kanske inte) men jag tänker inte bli ett hälsofreak rätt av sådär. För kom igen, alla som känner vet mig att det är alldeles för gott minsann. Men nej, jag ska vara realistisk. Ostbågar, chips, godis och pizza - bort! Ska testa det i en månad så får vi väl se sen vad som händer. Förhoppningsvis är jag inte så sugen sen. Just nu känns det som om jag äter det bara för att..? Som mellanmål typ. Och det är superdåligt! Läsk dricker jag aldrig så det där slipper jag masa mig ifrån. Ramlösa/Loka eller vanligt vatten är bäst för mig. Jag dricker det konstant.

Sen ska jag bli bättre på att pallra mig bort till gymmet. Jag har tiden till en timme varannan dag, jag måste bara få in det i rutin. Måndag, onsdag, fredag och söndag. Det är inte för mycket begärt. Dessutom cyklar/går jag överallt jag ska redan då jag inte ha körkort och bussen är onödigt om jag inte ska några långa sträckor. Det är väl därför jag gått ner några kilon redan. Men mer ska bort! Mina ben och min mage ska bli fit igen. Jag har alltid varit av den mulliga typen men förut tränade jag 2 ggr/veckan. Sjukgymnastik i en halvtimme vardera pass för min knän. Och då kunde jag kränga två ostbågepåsar och allt möjligt skit men jag höll min vikt. Jag hade regelbundna kostvanor och regelbundna pass. Mina knän gör inte ont alls mycket längre men ibland när jag suttit stilla för länge gör dem ont. Eller när det är kallt ute. Men till skillnad från förr så gör det dem inget längre att jag gymmar och drar på allt jag kan. Tvärtom är det skönt för mina knän när det gör ont på det sättet, det är väl psykiskt skulle jag tro. Men den sortens smärta är skön för då har man verkligen gett järnet. 

Jag har kläder som inte passar längre, mina byxor ramlar av. Jag behöver nya kläder men som student är jag lite smått fattig tyvärr. Jag letar jobb som en tok och hoppas helt enkelt att någon arbetsgivare i Halmstad behöver en flitig arbetsmyra snart! :) Det kanske bara är jag som känner att mina klädstil är tråkig och ful men till er som tittar på mig varje dag - håll ut! Snart så hoppas jag kunna förnya min garderob. Förhoppningsvis lite nya skor också! 

Varför gör jag det här, varför vill jag ändra på mig? För att jag vill må så bra som jag möjligtvis bara kan. Jag vill inte ha det här "hullet" som jag lagt på mig. Jag vill vara sådär snygg som jag en gång var. Inte smal, men muskler istället för fett liksom. Låter apäckligt men så är det ju. Sen vill jag vara snygg i de nya vårkläderna och mår jag bättre i mig själv så blir allting mycket lättare. Jag är 20 år gammal och även om jag har hela livet framför mig och en sambo som älskar mig för den jag är och hur jag än ser ut - så vill jag inte vara den som "Nä, det är lugnt. Jag kan se ut hur jag vill, jag håller mig helt enkelt inne och så får livet helt enkelt flyga förbi." För säga vad man vill, det händer många. Att man sitter i sin egen bubbla och fokuserar på sitt och ingen annans.

Jag vill spendera livet med Christoffer, med min familj och mina vänner som en positiv och hälsosam tjej. Det låter som om jag är supertjock, den tråkigaste och mest negativa tjej som funnits men det är jag inte. Jag vil baral inte riskera att det blir så, för truth to be told; det kan mycket väl bli så. Jag tänker ta mig an resten av året som Sandra Nilsson. Som mig själv. Det är dags för att bli så bra som jag kan bli, leva ut min potential.

Detta är ett nytt kapitel i mitt liv. Det kommer bli inlägg om gym, matvanor, fotografering och livet. Följer ni med mig?


High Key

High Key kallas en bild som domineras av ljusa toner. Jag älskar ju ljusa kontrastrika bilder, men utan de ljupa kontrasterna blir det alltså High Key. Motsatsen är såklart Low Key. Vilken bild tycker ni bäst om? Den i färg eller den i svartvit?

Nu ska jag, Christoffer och Samba snart ut och åka lite. Kanske en sväng till stranden och gå lite. Kameran följer med i alla fall och jag hoppas på nya fräscha bilder! Jag har ju några läsare, vet inte vilka det är men tveka inte att slänga en kommentar om ni kikar in! Alltid roligt att höra era tankar och åsikter. Är det något ni önskar mer av i bloggen? Mer bilder - i såna fall av vad? Mer text, mer skriveri om mitt personliga liv. Eller endast kamera relaterat? Som sagt, jag är sugen på att verkligen blogga igen så kom lämna en kommentar om vad ni vill läsa om i min blogg. Vi spelar ju rätt mycket xbox, kanske hade det varit kul med lite recensioner? Photoshoptips? Före och efterbilder? Ja, ni bestämmer! 

Hoppas er lördag blir askalas, may the force be wityh ya'll! :}

Psst... Glöm inte att följa mig på instagram om ni har - nilssonsandra.