EllenVi sitter i samma bil

Sitter just nu i bilen med Christoffer, som kör! Första gången jag åkt med honom var idag, han fick ju sitt körkort för inte så länge sen. Vi har varit hos ans syster Lotta i Trönninge och firat lilla Ellen som fyllt fyra år idag! Och när vi varit där några timmar åkte vi och handlade, han kör jättebra. Och nu är det jättemysigt att sitta här bak och bara åka. Sen körde vi tillbaka till Trönninge för att grilla och nu är vi på väg hem. Lotta är med, vi lånar ju deras bil så hon ska köra hem den sen. Det hade varit en jättemysigt dag, precis vad som behövs ibland! :)


Eastbound and down
Smokey and the Bandit - vad kan jag säga? Det är en av mina favoritfilmer, även om hjärtat avskyr den och alla rednecks som är med. Låtarna är kalas, så nu tycker jag att ni öppnar upp Spotify och trycker in Eastbound and down - Jerry Reed. Jag är en countryflicka minsann! Alan Jackson, Brad Paisley - helt underbara artister. Sedär, nu fick ni som inte känner mig er en riktig upplysning om vilken musik man sätter på när jag stiger in i ett rum! Allthough, jag lyssnar på det mesta, men absoluta favoriten är country. Jag ser det där mysiga med att sitta på en veranda i en gungstol med en gitarr och sjunga country. Inte rednecks utan tänder och hjärna.


Speedy

Jobbigt trams

Nu är jag i en sådan där jobbig grej om att gå ner i vikt. Och jag har sagt till mig flera gånger att nu jävlar ska jag minsann skärpa mig med snask! Men ostbågar är ju så gott... Jag har funderat fram och tillbaka på att köpa gymkort, men den stora frågan är; har jag disciplinen att gå till gymmet i alla fall tre gånger i veckan? Eller slänger jag då ut pengar helt i onödan? Förr åt jag mer snask än jag gör nu, var hos min sjukgymnast två gånger i veckan där jag tränade i 1h och då höll jag min vikt. En bra, snygg vikt. Jag hade kurvor på dem rätta ställena. Men nu, nej nu får jag ta och skärpa mig. Jag SKA sluta vara tjockis Sandris och bli den där snygga tjejen igen. Vill vara fin för mitt hjärta. Vilka röstar för? Jag gör det i alla fall. Tror jag ska köpa gymkort och bestämma fasta dagar som jag tränar i alla fall en timme. Låter inte det bra?

Jobbigt trams var det här!


Instagram

Nu har jag varit sådär dålig med uppdateringen igen, fy mig! Inga fler deppiga inlägg på ett tag, nu får vi fokusera på det positiva. Så, vad har jag gjort denna veckan? Jag har varit ledig (jobbade torsdag), jag och Samba gick till Sara i Fyllinge, jag har varit hos mamma, varit ute och gått mycket. Bakade gjorde jag i fredags, var även på Busfabriken med Casper i fredags. Min D90 har inte varit med mig, utan jag har använt Instagram på iPhonen lite då och då så tänkte bjuda på dem bilderna. Ska försöka fotografera lite snart, saknar ni bilderna? Fast ibland är det bra med text också. Snart är det bal och då ska jag fotografera lilla Hanna, kul!

Här är i alla fall lite bilder :)En smärta som inte går att beskriva.

Igår avlivades Sigge, vår familjehund som varit oss trofast i över 11 år. Det finns inte så mycket att säga, annat än att det gjorde så fruktansvärt ont. Men han hade ont, det var det enda rätta. 

Jag cyklade hem till mamma igår förmiddag, kelade med Sigge och fotograferade honom lite innan vi gick till Nyatorp med honom. Det var jag, Sara, mamma och Isabell. Vår gamling hade en av dem bra dagarna igår, han drog i kopplet hela vägen - blev inte trött en enda gång. Men det är väl så det ska vara, man ska sluta på topp. När vi kom till veterinären fick vi stiga in ett rum till vänster, och därinne fick Sigge en spruta som gjorde att han skulle somna. Hans ben började skaka och vi lade honom ner, men han försökte resa sig upp hela tiden. Jag försökte kolla bort för det gjorde så ont i mig, men till slut somnade han. Och där låg han, gnydde och sparkade lite lätt för att han drömde. Jag satte mig på knä, burrade ner ansiktet i hans mjuka, silkeslena päls och andades in hans lukt en sista gång. Tankarna och minnena for igenom huvudet, från första gången vi fick honom på pappas födelsedag den 8 mars 2000 och han rev ner en kruka, att han mer än ofta sprang in i skolbussen när vi kom hem från skolan och Staffan (busschauffören) och alla barnen skrek av glädje, när han hoppat över bommar och fått alla tappa hakan av hur häftigt det var - tankarna for till hur gammal han faktiskt blivit och hur ont han faktiskt hade. Så där satt jag, med ansiktet nerburrat i hans underbara päls, och tårarna bara rann ner för mina kinder och blänkte på Sigge. Jag kunde knappt andas för smärtan skar så i hjärtat på mig, men jag försökte, och medans tårarna rann och mitt hjärta skar så reste jag mig upp och gick ut. Jag klarade inte av att se honom få den sista sprutan, jag klarade inte av att se honom dö. Så jag gick ut och satte mig i kylan och mådde så otrolig jävla dåligt. Mamma, Sara och Bella kom ut efter en stund och vi alla gick i tystnad. Jag höll  Sigges sele och kopplet. Tanken på att han låg kvar borta hos veterinären, att han var kvarlämnad... Aldrig i hela mitt liv har jag känt en sådan smärta. Det kändes som om vi övergav honom, han låg kvar på det kalla golvet och vi gick. Fyfan. 

Vi har däremot kvar alla minnen av honom, och han blev en symbol för pappas nykterhet. Pappa blev nykter samma år som vi fick Sigge, och där började alla dem bra åren. Dem bästa åren någonsin av vår barndom. Tack vare Sigge, och tack vare pappa.
Vi älskar dig, och vi tackar dig för alla fina minnen. Nu ska du aldrig mer ha ont, aldrig mer ska du lida. Sov gott, gamling Tack för 11 år, nu är det dags för dig att vila.

I över halva mitt liv har du funnits där med en värme som inte går att beskriva. Du har skyddat mig, delat min glädje och delat min sorg, du har sovit i min säng, och vi har gått på otaliga promenader tillsammans. Du är den vackraste hunden jag vet och det gör ont i hjärtat att skriva det här. För du har varit i mitt liv såpass länge att jag vill inte att du ska försvinna. Du är en del av hemma. Den där speciella tryggheten och det som gör en så avslappnad så fort man kommer innanför dörren. När jag kommer hem efter den 18 maj, så kommer där inte finnas någon Sigge som möter mig i dörren. Där kommer inte finnas någon Sigge som gnäller och visar hur mycket han saknat mig.

Schäfer/Collie/Sankt Bernard och Setter - en salig blandning och du blev helt perfekt. Du är så ståtlig och fin än idag, fastän du är tolv år gammal. Och vi alla har skrutit om dig, att du hoppat över bommar och staket, sprungit snabbare än blixten och hur du har skyddat oss. Men du har ont och att avliva dig är det enda rätta. Men det betyder inte att det inte skär i hjärtat på mig, för det gör det.

Nu är det dags för dig att vila, gamla vän. Jag älskar dig och kommer alltid ha minnena med mig.

Lilla fröken chokladmonsterFotografering, ryggont och tisdag

Vaknade med riktigt ryggont idag, varför? Lite taskigt dära! Men det hindrar ändå inte dagens planer - cykla till Frennarp och bada Sigge, klippa hans klor, klippa hans päls lite och sedan fotografera honom. Så förhoppningsvis kommer det sprudla av bilder på Sigge här sen.

Sålänge kommer det en bild på Samba, lilla snygga snuttan!
Hoppsan

Lemonmoon True Tunic SEK 499, Object - NELLY.COM Nest Lace  Shorts SEK 129, Pieces - NELLY.COM

Råkade visst klicka hem lite, fingrarna slant!


Myslördag på Stålgatan

Just nu sitter jag i soffan med den lilla lilla laptopen i knät, hjärtat spelar något Xbox spel (som jag inte gillar alls, därför sitter jag hellre här just nu). Men det är rätt mysigt ändå. Innan spelade vi Castlevania och snart ska vi kanske spela lite Alan Wake.
Men det är riktigt läskigt spel så vet inte om vi vågar...

Nu ska jag surfa runt på lite klädsidor och önska att jag vunnit på Lotto!


Snuttan

Valborgsmässoafton

Igår var det Valborg, och det firades hemma hos mamma och pappa ute i Frennarp med grillad mat och trevligt sällskap! Min favoritmodell Felicia var där, så jag knäppte några bilder på henne men finast var nog den på henne och sin pappa Thom. Hon är så galet lik både sin mor och far, en riktig liten blandning! Jag tog inget kort på maten eller så då jag var sjukt hungrig så jag åt istället för att fota, makes sense right? Hur som helst så var det en lugn, trevlig och mysig valborg. Vår gamling Sigge fick på sig ett par solglasögon också